Niet-Confessionele Zedenleer, een vak met LEF

In de rubriek Spreekgestoelte van de website van het maandblad Knack, verscheen een opiniestuk van de voorzitter van deMens.nu (de roepnaam van de Unie Vrijzinnige Verenigingen, UVV), de heer Sylvain Peeters, met de titel ‘Niet-Confessionele Zedenleer is een vak met LEF’.

Het opiniestuk geeft in grote lijnen ook de toespraak weer, die de voorzitter van deMens.nu hield ter gelegenheid van het 45-jarige bestaan van UVV op de studiedag van 22 oktober laatstleden te Antwerpen, die volledig in het teken stond van het vak ‘Niet-Confessionele Zedenleer’. Een beknopt verslag van de studiedag (en veel meer) vindt u op de portaalsite van NCZ.

Op de laatste site, evenals op deze site komt u later meer te weten over de inspanningen die worden geleverd in functie van het vak NCZ 2.0